Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aktivne šetnje u sklopu projekta "Opatija – oaza zdravlja i wellnessa"

13.03.2021.

11:11

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: TZ Opatija

Foto: TZ Opatija

Foto: - / -

U Opatiji se tijekom mjeseca ožujka u sklopu projekta "Opatija - oaza zdravlja i wellnessa" događa zanimljiva inicijativa. Riječ je o aktivnim šetnjama koje se održavaju svake subote od 01.03. – 31.05. s početkom u 10:00 h ispred Ville Angioline.

Za rutu Lungomare u trajanju od 2h pod stručnim vodstvom KŠR Gorova osigurani su štapovi za 30 osoba. Kreće se od ville Angoline a riječ je o sljedećoj doinici: Opatija (Villa Angiolina)-Lungomare-Slatina-Lungomare-Ičići-Lungomare-Villa Angiolina.

Hodanje će biti otkazano samo u slučaju izrazito lošeg vremena, pošto se radi o ravnoj ruti uz more, te je izvediva i u slučaju lake kiše

Svi sudionici moraju biti adekvatno obučeni - sportska odjeća i tenisice, a preporuka je da sudionici uzmu 1,5 litre vode i kapu. Prema broju sudionika formirati će se grupe do 25 učesnika. 

Svi sudionici imaju obavezu upisati se u prijavnu listu, te svojim potpisom obavezuju se da će se pridržavati epidemioloških mjera propisanih od strane HZJZ.

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Liburnije pozivaju se svi zainteresirani građani na besplatan razgled Opatije u nedjelju, 14. ožujka u 12:30. Besplatna vođena tura Opatijom otpočet će na Slatini u 12:30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.