Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aktualni prvak Zadar sutra na Mavrincima protiv Adria Oil Škrljeva

24.09.2021.

14:51

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Marin Sušić HKS ( Josip Barnjak, kapetan KK Adria Oil Škrljeva )

Foto: Marin Sušić HKS ( Josip Barnjak, kapetan KK Adria Oil Škrljeva )

Foto: - / -

Kada god Zadar dođe na Mavrince, igrači Adria Oil Škrljeva odigraju iznad svojih mogućnosti, a po nepisanom pravilu aktualni prvak i pobjednik Kupa Krešimira Ćosića se na neki način ipak izvuče i u tijesnoj završnici odnese bodove.

Tako je bilo i lani, ali od jučer "Zelenima" nedostaju četiri standardna igrača iz glavne desetorke. Već otprije ozljeđenima Stefanu Šainu i Luki Vuciću, sinoć se pridružio Mario Rajčić koji je doživio povredu sudarivši se na treningu sa suigračem Igorom Stojanovićem. Posljednja loša vijest stigla je od Paola Marinellia, koji se ne osjeća dobro i upitno je hoće li igrati sutrašnju utakmicu.

"Spremali smo se za praznik košarke, ali su nas ozljede prepolovile. Morat ćemo bez četvorice na koje ozbiljno računamo. Taman smo posložili priču, a ono ozljeda za ozljedom. Bez obzira na sve mi čemo pokušati pružiti dostojan otpor aktualnom prvaku Zadru", ističe trener Damir Rajković.

Zadranin u redovima Adria Oil Škrljeva Toni Jelenković, koji je drugu sezonu za redom na Mavrincima, ne očajava."Znam da smo oslabljeni, ali što se može. Zadar je uvijek teško pobjeđivao na našem terenu. Moramo skupiti glave i  pokazati da smo za gornji dom u HT Premijer ligi. Mi koji smo ostali jedva čekamo sutrašnju utakmicu".

Solinjanin u redovima Škrljeva Ivan Vrgoč jedva čeka utakmicu. "Zadar je uvijek bio inspiracija. Protiv njih uvijek daješ maximum. Načeti smo ozljedama već na početku sezone, ali se nadam da će to uskoro biti iza nas.  Mi koji čemo izaći na parket uz pomoć vjerne publike, koja se vrača u dvoranu, možemo parirati gostima".

Nakon dugo vremena vrata Sportske dvorane Mavrinci se otvaraju za gledatelje. Ulaz na utakmicu je dozvoljen uz  COVID putovnicu ili negativni test. Poslušajte izjave igrača:

Toni Jelenković- Zadranin u redovima zelenih, pripremio Vladimir Jurić

Ivan Vrgoč- Solinjanin u redovima Škrljeva, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.