Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aljoša Pavelin novi direktor "Viktora Lenca"

29.04.2016.

10:40

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Aljoša Pavelin novi je predsjednik uprave Brodogradilišta "Viktor Lenac". Dolazi iz telekomunikacijskoga sektora, a na tom će mjestu zamijeniti Roberta Škifića, koji je podnio ostavku dvije godine prije isteka mandata.

Imenovanje Aljoše Pavelina za novoga direktora Viktora Lenca jučer je jednoglasno potvrdio Nadzorni odbor brodogradilišta. Remontno brodogradilište u Martinšćici, čiji su najveći vlasnici zadarska Tankerska plovidba i Uljanik grupa iz Pule, Pavelin preuzima nakon što je prošle godine ostvarilo rekordnih 67 milijuna eura prihoda te 26 milijuna kuna dobiti. Na mjesto predsjednika uprave Lenca Pavelin dolazi iz IT sektora Hrvatskog telekoma.

Dosadašnji direktor Robert Škifić neočekivano je podnio ostavku i rekao da je njegova misija postavljanja brodogradilišta na noge nakon stečaja - završena. Čelni čovjek Viktora Lenca bio je osam godina, a otišao je dvije godine prije isteka drugog petogodišnjeg mandata. Druga članica uprave, zadužena za financije, ostaje Sandra Uzelac, kojoj mandat također traje još dvije godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.