Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ambiciozni planovi ulaganja u najstariji delnički hotel

28.02.2016.

10:39

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodjelom EU vaučera, vrijednog 10 tisuća kuna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka pomogla je nastojanja obiteljskog Hotela „Risnjak“ iz Delnica da kandidaturom na europske fondove dođe do potpora europskih fondova za realizaciju novih projekata.

U usporedbi s priobaljem i otocima, novac namijenjen ulaganjima u goranski turizam teže je osigurati, pa se planovi delničkih hotelijera mogu ocijeniti hrabrim i hvalevrijednim.  

Najstariji delnički hotel s devedeset godina dugom tradicijom treba, slikovito rečeno, pomladiti i prilagoditi suvremenim turističkim trendovima,  a njegove postojeće smještajne kapacitete udvostručiti, kaže konzultant na obnoviteljskom projektu Ljubomir Jelić. 

Hotel će nakon obnove imati 96 ležajeva, uz mnoštvo dodatnih sadržaja koji bi trebali jamčiti produljenje sezone, ali i povećanje broja dana boravka gostiju u ovom hotelu. 

S 18 milijuna kuna planiranih ulaganja supružnici Ante i Karmen Kraljević, osim smještajnih kapaciteta, planiraju povećati i razinu kvalitete ponude.

Cilj je podići raznu kvalitete na četiri zvjezdice, proširiti sadržaj s obzirom da je područje pogodno za razvoj kongresnog turizma. Ponudu treba jačati i biciklističkim te sportskim sadržajima, a kroz jaki utjecaj gastro i etno ponude nesumnjivo se mogu privući gosti koji dolaze na Jadran te žele osjetiti Gorski kotar.

Kako je Gorski kotar, destinacija za sva četiri godišnja doba, planiranim u ulaganjima u delnički hotel Risnjak, zbog cjelogodišnjeg poslovanja znatan se iznos planira izdvojiti u podizanje razine energetske učinkovitosti objekta.    

Javlja Nenad Lučić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.