Hrvatski radio

Radio Rijeka

Američki prerađivač pistacija u Rijeci otvara stotinjak radnih mjesta?

25.08.2016.

17:32

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna američka tvrtka mogla bi uskoro u Rijeci ili negdje drugdje u Primorsko-goranskoj županiji otvoriti pogon za preradu pistacija. Tako bi stotinjak ljudi pronašlo posao, a koje se mogućnosti nude za takve poteze na ovome području, gosti iz SAD-a saznali su u Županijskoj komori Rijeka.

Predstavnici tvrtke Starline Global Trade, koja se bavi proizvodnjom i preradom pistacija, posjetili su Županijsku komoru Rijeka Hrvatske gospodarske komore. Primili su ih Perica Šolić i Sanja Antonin i s njima razgovarali o mogućnosti pokretanja pogona za preradu pistacija na području Rijeke ili Primorsko-goranske županije. 

Amerikance, koji pistacije izvoze u Italiju, Francusku, Španjolsku, Australiju i Kinu, domaćini su upoznali sa svime što za razvoj pogona nudi Industrijska zona Bakar. Potom su obišli hale bivše tvornice Torpedo te Bitechniquea. Želja je gostiju da posao prošire upravo ovdje, a otvaranjem pogona stvorilo bi se i stotinjak novih radnih mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.