Hrvatski radio

Radio Rijeka

Anamarija Spinčić: nakon 20 godina opet imamo vozačicu gradskog autobusa!

03.01.2020.

15:36

Autor: Albert Petrović

Cvijeće za početak popodnevne smjene: Kristina Prijić i Anamarija Spinčić (Foto: FB)

Cvijeće za početak popodnevne smjene: Kristina Prijić i Anamarija Spinčić (Foto: FB)

Foto: - / -

Već mjesec dana putnici Autotrolejeve linije 1A mogu vidjeti u nas još uvijek rijedak prizor - ženu za volanom autobusa. Anamarija Spinčić ima 25 godina i po zanimanju je medicinska sestra, no želja za vožnjom gradskog busa bila je jača, kaže ova smpatična i pomalo plaha djevojka.

"Nije to meni ništa neobično. Htjela sam upisati zanimanje veterinarski tehničar, ali nisam uspjela, pa je medicinska sestra bilo rezervno rješenje. Međutim, nema tu kruha za mene - ovo je bilo tako snažno da mi je zbog toga sve lakše. Na početku vozim 1A, dok malo ne uđem u štos, jer to je 'lakša' linija. Reakcije ljudi su uglavnom pozitivne, bilo je nekih komentara u stilu hoćemo li stić živi, ali to ćemo zanemariti jer su pozitivci u velikoj većini", kaže Anamarija Spinčić.

Prijatelji i rodbina su, kaže, oduševljeni. "Doduše, vjerovali su da je to moj prolazni hir, da će me brzo proći, ali eto, svih sam razuvjerila. Jednostavno uživam u ovom poslu, voziti po gradu, nakon toga prošetati i leći navečer u svoj krevet. Ne bih mogla podnijeti neke međunarodne linije. Što se kolega tiče, imaju veliko razumijevanje za mene, uvijek su pri ruci za pomoć i savjet, s njima nema problema", veli naša sugovornica.

Popodnevnu smjenu s Anamarijom je dočekala i glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić, pa smo je zamolili za komentar nekih mišljenja o tome kako "žena za volanom" više nije vijest - a opet, posljednji put je u Rijeci viđena prije dvadeset godina. "Da, činjenica je da kod nas žena vozača nema, ne odlučuju se za to zanimanje, a ne treba ići daleko, evo samo do Zagreba, i vidjeti da su vozačice tramvaja uobičajena pojava. Nas svaka promjena veseli i zanima, ali nadam se da će doći vrijeme kad ovo neće biti više vijest i kad nećemo snimati više ovakve priloge ni razgovarati o tome", rekla je Prijić. Poslušajte prilog:

Anamarija Spinčić, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.