Hrvatski radio

Radio Rijeka

Andrej Poropat: Pojedini vijećnici pozivaju na bojkot i nerad

02.10.2018.

13:25

Autor: Lea Domijan Fišter

Andrej Poropat (Foto: Lea Domijan Fišter / HR Radio Rijeka)

Andrej Poropat (Foto: Lea Domijan Fišter / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nitko nije posve siguran u to tko zapravo ima većinu u riječkom Gradskom vijeću, a upitna je i donedavno rado spominjana kohabitacija! O tome danima na konferencijama za novinare govore predstavnici brojnih stranaka.

Predsjednik riječkoga Gradskog vijeća Andrej Poropat danas se oglasio o nemilim događajima vezanima uz "dvodjelnu" sjednicu i nedolazak pojedinih vijećnika. Iz redova više stranaka zastupljenih u Vijeću dolaze optužbe na račun Poropata, a on za opstrukciju optužuje dvojac iz Akcije mladih i HDZ-a, odnosno Tihomira Čordaševa i Ivonu Milinović, koji, tvrdi Poropat, vijećnike pozivaju na nerad i bojkot sjednica.

Prozvao je i Josipa Kukuljana koji je glasove birača dobio na račun protivljenja Energu, a sad se ne pojavljuje na glasovanju o novom Energovom zaduživanju. Dok iz brojnih stranaka otpužbe za nered u funkcioniranju Gradskog vijeća padaju na račun SDP-ovog koalicijskog parnera, odnosno HNS-ovca Andreja Poropata, on tvrdi da je spreman i na ostavku, ali ne vjeruje da bi to pomoglo, već apelira na razum vijećnika.

U međuvremenu na konferenciji za novinare objašnjava tko je kriv za aktualni nered - poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.