Hrvatski radio

Radio Rijeka

Anjan Saha indijskom glazbom oduševio Riječane

02.02.2017.

10:06

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od najpoznatijih indijskih glazbenika Anjan Saha nastupio je sinoć u Rijeci, pred punom Dvoranom kulture "Joga u svakodnevnom životu". Koncert je održan na dan kada Indija slavi važan blagdan Vasant Pančami.

Ispunjena publikom, riječka Dvorana kulture Joga u svakodnevnom životu svjedočila je jednom doista posebnom kulturnom događaju, jer koncert jednoga od najpoznatijih indijskih glazbenika Anjana Sahe to je zasigurno bio.

Upravo na dan kada Indija slavi Vasant Pančami, jedan od svojih najvažnijih blagdana kojim se obilježava početak proljeća i festival posvećen Sarasvati - zaštitnici učenja, znanja i mudorsti, Rijeka je ugostila vrhunskoga glazbenika koji je sviranje sitra usavršio do te mjere da je postao zaštitno lice indijske kulture i njen promotor u svijetu.

Uz pratnju Subrata Manna, koji je svirao tabla bubnjeve, Saha je oduševio publiku koja je uživala u njihovom nastupu što je, prema uvodnoj riječi ovoga vrsnog glazbenika, predstavio indijsku klasičnu glazbu u njenom punom sjaju.

Na početku koncerta okupljene je pozdravio veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Sandeep Kumar, naglasivši kako je ovo početak suradnje Rijeke i Indije te obećao brojne programe, a kako bi se povezale i još bolje upoznale dvije kulture koje imaju jedna drugoj što ponuditi. Ljudska toplina i otvorenost koje je osjetio u Rijeci, ponukale su Kumara da nadahnutim govorom zahvali Rijeci, publici te osobno najavi glazbenike.

Nakon koncerta publiku je dočekala prigodna slatka zakuska uz indijski čaj (Chai) sa začinima, čime je zaključen ovaj zanimljiv događaj, a domaćini najavljuju brojna događanja tijekom ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.