Hrvatski radio

Radio Rijeka

[ANKETA] Autotrolej vozi po ljetnom radnom vremenu: poslušajte što o tome misle Riječani

02.02.2022.

09:53

Autor: Vladimir Jurić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Iako nas od ljetne sezone i ljetnog voznog reda dijeli još četiri i pol mjeseca, od danas se Riječani na većini gradskih linija voze po smanjenom, ljetnom redu vožnje. 

Čak 62 vozača Autotroleja se nalaze na bolovanju pa su u upravi gradskog prijevoznika morali posegnuti za ovakvim rješenjem. Novi vozni red odnosi se na linije: 2, 2a, 3, 6, 7, 7a i 5.


Broj vozača na bolovanju gotovo je identičan broju vozača koji su prošlog tjedna najavili odlaske na bolovanje, pa je jedan od mogućih razloga velikog broja prijavljenih bolovanja, svojevrsni "bijeli štrajk", pobuna protiv uprave Autotroleja koja nije produžila ugovor o radu sada bivšeg im kolege Roberta Puljića.

Zbog povećanog broja bolovanja vozača, a uslijed aktualne situacije s korona virusom, KD Autotrolej nije u mogućnosti realizirati postojeći vozni red te je od sutra na snazi vozni red sa smanjenim brojem polazaka. Naime, trenutno je bolesno više od 60 vozača, dok ih ukupno imamo 285. Iskreno se nadamo kako će se sitaucija s bolovanjima u vrlo skoro vrijeme popraviti, odnosno kako će vozači ozdraviti te kako smo u skoro vrijeme biti u mogućnosti na snagu vratiti vozni red sa većim brojem polazaka.

Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.

Gradonačelnik Filipović također je komentirao situaciju: "Koliko mi je poznato, radi se uglavnom o situaciji s COVID-om, uostalom, bolovanje otvara liječnik i nije na meni da utvrđujem tko je i iz kojeg razloga na bolovanju. Autotrolej zbog ove situacije prelazi na vozni red koji je inače na snazi za vrijeme školskih praznika".


Poslušajte što Riječani misle da je razlog povećanog broja bolovanja:

Riječani o Autotroleju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.