Hrvatski radio

Radio Rijeka

Anton Bozanić: Skupljeno znanje treba podijeliti!

22.06.2017.

12:55

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nagrada za životno djelo Općine Omišalj, za promicanje i čuvanje zavičajne kulturne baštine te za doprinos u području humanističkih znanosti, ove je godine pripala velečasnom dr. Antonu Bozaniću. Poslušajte razgovor:

Anton Bozanić rođen je 1952. godine u Vrbniku, a nakon godina školovanja, stekao je doktorat iz pastoralne teologije obranivši disertaciju o pastoralnom radu biskupa Mahnića. Za svećenika Krčke biskupije zaređen je 1977. godine. Pet godina bio je voditelj Hrvatskog apostolata u Biskupiji Brooklyn u Astoriji, u New Yorku. Vanjski je suradnik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Od 2008. godine, po drugi put je župnik u Omišlju i dekan Omišaljskog dekanata. Uz redoviti pastoralni rad na župi, posebno se bavi istraživanjem i pisanjem o teološko-pastoralnim i povijesnim temama, pogotovo vezanim uz Krčku biskupiju, zatim o pojavi nove religioznosti, New ageu i novim religioznim pokretima te o iseljeničkim i drugim aktualnim pitanjima.

Autor je četrnaest knjiga te brojnih znanstvenih i stručnih članaka, a organizirao je i nekoliko znanstvenih skupova. Poslušajte kako govori o svom životu i radu, ali i o aktualnim društvenim temama:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.