Hrvatski radio

Radio Rijeka

Anton Juranić - krčka osoba godine

27.12.2013.

12:11

Autor: Jelena Butković / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osoba godine otoka Krka za 2013. je Anton Juranić Pivac iz Jurandvora. Dobio je najviše glasova čitatelja portala Otok-krk.org.

Umirovljenika iz Jurandvora, 82-godišnjeg Antona Juranića Pivca, čitatelji portala Otok-krk.org proglasili su osobom godine. Nagradu je zaslužio zbog iznimnog doprinosa, kako u unaprjeđenju komunalnog standarda, tako i u očuvanju nematerijalne kulturne baštine bašćanskog područja, posebno u Jurandvoru. Svoje znanje i vještine u izvornom pjevanju (kanat) i tradicionalnom plesu (tanac) prenio je na mlađa pokoljenja, a dobitnik je i nagrade za životno djelo u Općini Baška. 

Anton Juranić dobio je 900 glasova (55 posto), a slijede 16-godišnji Lovro Dragoslavić s 385 glasova (23 posto), Stanko Mihajlović (12 posto), Tina Magaš (4 posto) te Josip Cvelić i Petar Kopanica (3 posto). Svečana dodjela priznanja održat će se na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja 2014. u Narodnom domu u Puntu. Osoba godine na Krku se birala treći put. Čestitke pobjedniku i svima nominiranima!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.