Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:27 / 17.01.2018.

Autor: Josip Krmpotić

Antonjski rog označava primopredaju vlasti, Rijeka čeka petak

Sve oen bi plašt i krunu Kraljice Riječkog karnevala (Foto: TZ grada Rijeke)

Sve oen bi plašt i krunu Kraljice Riječkog karnevala (Foto: TZ grada Rijeke)

Foto: - / -

Blagdan je sv. Antona: širom Primorsko-goranske županije najslužbenije će startati maškarana zbivanja u petom, najveselijem godišnjem dobu. Scenarij je posvuda isti, tek su vremena događanja različita. Predstavljene su kandidatkinje za novu Kraljicu Riječkog karnevala.

Prva je danas startala Opatija, a svi ostali načelnici i gradonačelnici bit će razvlašteni tijekom popodnevnih, odnosno večernjih sati. Za područje grada Rijeke, na čak tri lokacije, u isto vrijeme - u 18 sati na Zametu, Pehlinu i u Pašcu. U Lovranu buka kreće od 17 sati, kastavski antonjski rog označit će početak Pusta na Fortici pola sata kasnije, a na Viškovu, uz nezaobilazne Halubajske zvončare, karneval kreće u 18 sati.

Nakon što su dvije gurpe otkazale nastup zbog gripe, ostalo je osam veličanstvenih: POM-F-RI Rijeka; Udruga Halubajke Viškovo; Zametski zvončari i maškare; Stare gedore Rijeka; Čavjanske maškare; Zijat, sost, tancat i pit Matulji; Vežgani Cres i Vavek parićani Matulji.

Riječki međunarodni Karneval dobit će u petak, 19. siječnja, u Dvorani Mladosti, 23. Kraljicu. Osam maškaranih grupa i osam kandidatkinja predstavit će se publici pa ćemo Kraljicu dobiti zbrojem bodova sedmeročlanoga žirija i glasova publike.

Publika u dvorani glasovat će zahvaljujući posebnoj aplikaciji na mobilnim uređajima.

Ulaznice su u prodaji po 25 kn u Turističkom informativnom centru u Rijeci, a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa, u petak, ispred Dvorane mladosti. 

U programu koji će početi u 20 sati nastupit će Mauro Staraj i La banda te Alen Vitasović, a Meštar Toni i nova Kraljica Riječkog karnevala i ove će godine na korištenje dobiti službeno vozilo, dar pokrovitelja, tvrtke Renault Adria PA iz Rijeke.

Možda je već sad vrijeme da razmislite o kupnji ulaznice i na taj način najaktivnije budete izravnim učesnikom izbora prve i druge pratilje, ali i nove Kraljice Karnevala. 

Poslušajte što kaže pusni gradonačelnik Opatije Dule Jeličić, kako feštu u Dvorani mladosti najavljuje realizator programa Vjeko Alilović, kako se na kraju mandata osjeća Kraljica Elai Filipović te vesele li se Riječani maškarama i karnevalu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.