Hrvatski radio

Radio Rijeka

Antonjski rog zove: od otpada do aviona - neka visi Pust!

17.01.2019.

13:37

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Antonja je, blagdan svetoga Antona, dan kada mesopust počinje u Rijeci i zapadnom dijelu šire riječke okolice. Ključeve grada jutros je mesopusnoj upravi, među prvima danas, predao opatijski gradonačelnik.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić predao je pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću Duletu ključeve grada, ali prije toga i škrinju punu sredstava kojima će financirati sve pusne nemotarije. Dujmić je to poželio učiniti javno i transparentno, da se poslije ne bi govorkalo da novaca za karneval nije bilo. 

Selektivno prikupljanje otpada i avioni bit će vjerojatno česte karnevalske teme ove godine. Opatijski Pust signore Separato Non Rečiklato stigao je iz Napulja s razgranatom mrežom pomoćnika i izgrađenim suvremenim sustavom zbrinjavanja otpada. 

Opatijskog Pusta, njegovo današnje vješanje, a i spaljivanje za sedam tjedana, organizira Lumber klub čija je predsjednica Olivera Tomičić za idućih sedam tjedana poželjela svima da se što više zabavljaju jer - samo se jednom živi! 

U 18 sati počet će maškarane fešte u Pašcu, na Pehlinu, Zametu, Viškovu... Turistička zajednica Grada Kastva poziva na Trg Matka Laginje, od 17:30 sati. Pusni odbori Spinčići, Jurčići, Trinajstići i Rubeši zvali su i prijatelje iz Slovenije. Riječki gradonačelnik ključeve će predati sutra na svečanom izboru nove kraljice Riječkog karnevala.

Poslušajte kako je bilo na primopredaji ključeva u Opatiji, glasovi pripadaju Ivi Dujmiću, Dušku Jeličiću, Mariu Lipovšeku i Oliveri Tomičić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.