Hrvatski radio

Radio Rijeka

Apel iz KBC-a: Manjak pozitive - nedostaje krvnih grupa A+ i B+

17.10.2018.

12:06

Autor: Neva Funčić

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Iz riječkog KBC-a i danas ponavljaju apel darivateljima krvi. Zbog nedostatnih zaliha, naročito krvnih grupa A pozitivna i B pozitivna, Zavod za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a danas i sutra će raditi produženo, od 8 do 19 sati.

Tijekom jučerašnjeg dana, nakon javnog poziva, prikupljeno je 125 doza krvi, rekla je jutros transfuziologinja Alma Starčević. U akciji darivanja krvi na Tehničkom fakultetu u Rijeci prikupljeno je 58 doza, a 67 darivatelja došlo je u KBC.

Tijekom današnjeg dana akcije su od 9 do 12 u sportskoj dvorani na Zametu te poslijepodne od 14 do 17 sati u Domu na Pehlinu.

Dr. Starčević tumači kako je riječki Zavod za transfuzijsku medicinu regionalni centar za Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-Senjsku županiju. Kako bi za sve medicinske zahvate i ustanove osigurali dovoljno krvi svih krvnih grupa, ponavljaju poziv svim zdravim darivateljima starijim od 18 godina - odazovite se!

Transfuziologija je na drugom katu zgrade Poliklinike na riječkom lokalitetu KBC-a u Krešimirovoj 42, a vrata su otvorena do 19 sati. Poslušajte dr. Starčević:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.