Hrvatski radio

Radio Rijeka

Apoksiomen je hrvatska turistička inovacija godine

28.10.2016.

12:47

Autor: Eduard Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turističkom inovacijom godine proglašen je projekt Apoksiomena na otoku vitalnosti - Lošinju, a šampion hrvatskoga turizma ove godine je Dubrovnik. Tekuća turistička godina analizirana je na Danima hrvatskog turizma, što su jučer završili u Bolu na Braču.

Mila Lončarić iz Selca je proglašena najboljim agencijskim djelatnikom u Hrvatskoj i osvojila nagradu Ljudi u turizmu - kategorija Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine.

Kvarner može biti vrlo zadovoljan ovogodišnjim turističkim rezultatima, kaže direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Nakon dobre predsezone slijedila je također dobra sezona, a onda i izvrsna posezona. U rujnu je, navodi Peršić Živadinov, ostvareno 18 posto više noćenja nego u istome mjesecu prošle godine.

Mali Lošinj dobitnik je godišnje hrvatske turističke nagrade za najuspješniju destinaciju zdravstvenog turizma u kategoriji destinacija godine.

Turistički djelatnici Kvarnera zadovoljni su i osvojenim nagradama. Bili smo finalisti u dosta kategorija, mogli smo i zaslužili bolje, ali nastavljamo se boriti, govori Irena Peršić Živadinov.

Dodaje da je bitan i financijski rezultat, koji ove godine svakako veseli. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.