Hrvatski radio

Radio Rijeka

ARS: Smeće iz naše županije ne može više u ostatak Hrvatske

08.11.2016.

14:19

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dio ceste prema Marišćini konačno je otvoren nakon što je "Hidroelektra" radila dan i noć, ustvrdili su danas u ARS-u u Rijeci. Podržavaju župana Zlatka Komadinu u namjeri da tuži državu zbog štete nastale neradom ŽCGO-a Marišćina.

Kako je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina javno zatražio raskid ugovora s izvođačem radova na dijelu ceste prema Marišćini - Hidroelektrom - taj dio ceste završen je u roku od pet dana, nakon gotovo 15 godina. I Fond za zaštitu okoliša i nadležno ministarstvo treba upozoriti da se smeće iz naše županije više ne može voziti u druge dijelove Hrvatske, smatra predsjednik ARS-a Ivo Jelušić.

Podržao je župana u namjeri da tuži odgovorne i tako nadoknadi štetu koja i dalje nastaje zbog činjenice da postrojenja na Marišćini ne rade. To nema smisla, kaže Jelušić: "Mi imamo praktički potpuno postrojenje za obradu otpada koje već skoro godinu dana skuplja prašinu na Marišćini."

Imamo, dodaje Jelušić, i 10 - 12 zaposlenih ljudi koji nemaju posla i nitko ne zna kada će sve biti gotovo "jer su valjda bili izbori pa se čekalo tko će biti novi ministar, a to sve košta". Poslušajte što rekao Ivo Jelušić na konferenciji za novinare:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.