Hrvatski radio

Radio Rijeka

Astrid Kuljanić: Meh se čuje do New Yorka!

13.08.2019.

14:35

Autor: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Astrid Kuljanić (Foto: Neva Funčić /HRT Radio Rijeka)

Astrid Kuljanić (Foto: Neva Funčić /HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Živim i pjevam u New Yorku sa svojim bendom već šest godina, ali ljeto na Cresu ne propuštam", rekla nam je Astrid Kuljanić i u programu Radio Rijeke najavila ovogodišnji 11. CREScendo Music Festival, od 19. do 24. kolovoza.

Astrid Kuljanić, riječka je pjevačica s adresama u New Yorku i na Cresu, koja je iz SAD-a u Hrvatsku stigla prije nekoliko dana. Na rasporedu je prvo bilo druženje s prijateljicama, a sada je na redu jazz na Cresu. Umjetnička voditeljica CREScenda za 11. izdanje najavljuje sedam dana izvrsne glazbe. 

"Počet ćemo u Vidovićima, malom selu iznad Martinšćice, na guvnu na kojem se nekad vršilo žito, koncertom seksteta Zvjezdana Ružića u ponedjeljak 19. kolovoza, a završava u Belom koncertom Astrid Tria u subotu, 24. kolovoza", kaže Astrid.

U utorak 20. kolovoza u Cresu je na rasporedu glazbena poslastica - amerikanac indijskog podrijetla, profesor glazbe Samir Chatterjee, nastupit će na tabli, tradicionalnim indijskim bubnjevima, a nakon njega slijedi Astrid Trio. Slijede koncerti u Martinšćici, Cresu, Malom Lošinju i u Belom, Astrid prije svirke najavljuje besplatne glazbene radionice za publiku. "Učimo ih osnovama tradicijske glazbe, jazza i pjevanja, a ljudi su vrlo zainteresirani", priča.

Poseban gost na Creskom koncertu bit će Dario Kučić na mijehu/mehu ,a festival će pratiti i izložba "Vile Lavandine" Vesne Jakić i Vesne Bakić iz Udruge Ruta.

Poslušajte razgovor o Cresu i Americi, pjevanju i podučavanju, mehu i harmonici i još ponečemu:

Astrid Kuljanić, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.