Hrvatski radio

Radio Rijeka

ATRAC dobro pripremljen za sezonu: Spriječit ćemo sva onečišćenja mora

03.02.2017.

13:20

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na torti ATRAC-a, Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora, danas su dvije svjećice. Utemeljila ga je PGŽ kako bi, uz edukaciju, kontrolirao i za reakciju pripremio sve uključene u nacionalne i regionalne mehanizme intervencija na Jadranu.

Prošla je godina bila dobra, posla nije bilo previše, ono što je bilo - obavljeno je dobro, uz primjerenu suradnju duž obale - od Splita i Šibenika do Zadra i našega kraja.

Danas, na Danu otvorenih vrata, prilika za susret većine čimbenika koji se moraju dobro razumjeti kad za to dođe vrijeme, ali i za spoznaju da dobro kotiramo van Hrvatske. Udarni dio posla nam je predsezona, kako ljeti, kad nam je u akvatoriju tisuće brodica, ne bi bilo iznenađenja, rekao je ravnatelj Centra Vedran Martinić i osvrnuo se na godinu koja je tek počela.

"U ovoj godini želimo potpuno opravdati naziv Jadranski, već kontaktiramo s Crnom Gorom, tu su i kontakti s naftnim terminalom u Trstu, najvećim naftnim terminalom na Jadranu, gdje bi morali raditi, a što nam daje dobra krila da kažemo da smo prepoznati na Jadranu. Imamo posao sklopljen na jesen u Litvi, nije Jadran, ali veseli", kaže Martinić.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.