Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aukcijom slika prikupljeno 89 tisuća kuna za Rijeku u društvu znanja

07.12.2015.

13:45

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarnom aukcijom slika koju su protekloga tjedna treću godinu zaredom organizirali Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis prikupljeno je više od 89 tisuća kuna - puno više nego što se očekivalo.

Suradnja Metisa i sveučilišne Zaklade pokazuje se sve uspješnijom. Aukcijom slika održanom prošloga četvrtka u klubu Mystique prikupljeno je 89.110 kuna - najviše dosad i više od očekivanja. Prodavale su se slike brojnih riječkih umjetnika, a sav prihod ide u humanitarne svrhe, za tri riječke ustanove.

Centar za rehabilitaciju Rijeka poboljšat će kvalitetu življenja korisnika kroz smještaj u organiziranom stanovanju, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka uložit će u opremanje dječje dnevne bolnice, a Zaklada Sveučilišta u Rijeci za razvoj fonda Studenti za društvo znanja.

Taj je fond novitet ovogodišnje aukcije, osnovan da bi se jače povezalo sveučilište i potrebe realnog sektora. Zaklada Sveučilišta u Rijeci tako želi doprinijeti približavanju studentske izvrsnosti poslovnom sektoru i obrnuto, a aktivnosti fonda zasigurno će se nastaviti i oplemeniti i u 2016. godini.

Već sada može se sa sigurnošću reći da će se humanitarna aukcija slika održati i sljedeće godine, a tko se želi uključiti u njezino četvrto izdanje može se javiti Zakladi Sveučilišta u Rijeci na zaklada@uniri.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.