Hrvatski radio

Radio Rijeka

Australska košarkaška reprezentacija u Novalji

24.07.2015.

15:53

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je u Novalju stigla jedna od najboljih košarkaških reprezentacija svijeta – australska košarkaška reprezentacija "Australian Boomers".

Hotel Luna u Novalji jučer je ugostio vrhunsku sportsku elitu, košarkašku reprezentaciju Australije "Australian Boomers". Vrhunski sportaši, među kojima su Andrew Bogut i Matthew Dellavedova koji igraju za NBA ligu, odmah su se odlučili rashladiti u moru, a domaćinima priznali da ih je naše more oduševilo.

Osim u moru, uživali su i u finoj hrani te isprobali autohtonu kuhinju, a ekipa šampiona idućih dana u novaljskoj sportskoj dvorani odradit će kondicijske pripreme uoči pripremnih utakmica za Fiba Oceania Championship s reprezentacijama Litve i Slovenije. Dobrodošlicu im je poželio i gradonačelnik Novalje Ante Dabo koji je ponosan na njihov dolazak te ističe kako Novalja kroz segmentaciju svoje turističke ponude i vrhunskim sportašima može omogućiti uvjete za njihovu pripremu i boravak.

U Luna Hotelu za dolazak ekskluzivnih gostiju itekako su spremni jer su ove godine odsjele brojne visoke ličnosti i poznate osobe poput kraljevske obitelji, šeika, konzula i diplomata. Povodom dolaska australske košarkaške reprezentacije u subotu, 25. srpnja, u 11 sati održat će se Dan otvorenih vrata gdje će se susresti i košarku zaigrati australski šampioni i pedeset djece sportaša iz Novalje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.