Hrvatski radio

Radio Rijeka

Austrijanka već 30 godina dolazi u Opatiju na odmor, a tek su joj 93!

11.05.2016.

15:11

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uprava hotela "Palace Bellevue" iz Opatije priredila je danas svečanost u povodu dolaska 93-godišnje Austrijanke, gospođe Margarete Huber, koja već dugih 30 godina neprekidno na odmor dolazi u Opatiju.

Za smještaj uvijek odabire isti hotel, nekadašnju Slaviju. Nekadašnja učiteljica koja tečno, uz njemački, govori engleski i talijanski, gospođa Margareta, u svojoj 93. godini života, nije krila iznenađenje kada su je u hotelu srdačno dočekali. A kako i ne bi, kada im je najvjernija gošća. "Svake godine na proljeće i jesen, već dugih 30 godina dolazim u Opatiju u isti hotel koji se nekada zvao Slavija, a sada je Palace. I tada smo hotelom bili oduševljeni, a sada se ponovo obnavlja i ne sumnjam da će biti prekrasan. Hvala direktorima na dočeku i cvijeću, nisam očekivala ovakvo iznenađenje. Svojima uvijek govorim da treba poznavati povijest, da se u Hrvatskoj mnogo napravilo, a posebno sam ponosna na šetalište koje nosi naziv Franza Jozefa. Drago mi je što i vi u Hrvatskoj poštujete našu zajedničku povijest, hvala vam od srca", rekla je gospođa Margareta.

Direktor hotela Željko Dijan, gospođu poznaje jako dobro, zato joj je osobno došao izraziti dobrodošlicu."Svaka vaša primjedba nama će dobro doći jer naš je cilj da budete još zadovoljniji nego što ste sada. Hvala vam i očekujem da ćete i dalje biti naši gosti", rekao je Dijan. Čestitkama se pridružila i Danijela Grlaš iz Turističke zajednice Opatija, napomenuvši kako posebno cijeni goste koji se vraćaju. "Više od 65 posto gostiju koji borave u Opatiji su tradicionalni. To su naši vjerni gosti koji su u Hrvatskoj i Opatiji boravili više od šest puta. To je definitivno jedan od najvećih pokazatelja da je Opatija, čak i u Hrvatskoj, destinacija u koju se gosti najčešće vraćaju", ističe Grlaš. Gospođi Margareti, koja se odlično osjeća u svojoj 93. godini, želimo još puno dolazaka u Opatiju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.