Hrvatski radio

Radio Rijeka

Austrijski veleposlanik u Rijeci: Kvarner je naša najdraža destinacija

14.07.2015.

15:30

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Zlatko Komadina danas su ugostili novog veleposlanika Austrije u Hrvatskoj NJ.e. Andreassa Wiedenhoffa.

Istaknuli su da s Austrijom imamo odličnu suradnju te da je Austrija jedan od najvažnijih ulagača koji je od početka samostalnosti u Hrvatsku uložio šest milijardi eura. Župan Zlatko Komadina predložio je da Austrija bude zemlja partner na Investicijskom forumu što se održava u listopadu. Kvarner je broj jedan turistička destinacija za Austrijance. Milijun Austrijanaca svake godine posjeti Hrvatsku, istaknuo je Andreass Wiedenhoff

"Rijeka je od izuzetne važnosti za Austriju u raznim područjima: politički, povijesno, turistički, ali i ekonomski. Luka Rijeka najbliža je Austriji u ovoj regiji i zato nam je posebno važna. Bili bismo vrlo sretni kad bi austrijske transportne tvrtke mogle koristiti puni potencijal Luke Rijeka. U Hrvatskoj ima 700 austrijskih investicija koje su u ovoj zemlji stvorile 35 tisuća radnih mjesta i smatram da moramo raditi na proširenju tih investicija koje su već ovdje", zaključuje Wiedenhoff. Nakon Rijeke, austrijski veleposlanik posjetio je Opatiju gdje se susreo s gradonačelnikom Ivom Dujmićem. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.