Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotransova obljetnica - 70 godina u službi putnika

23.02.2017.

14:49

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vodeći hrvatski autobusni prijevoznik "Autotrans" ove godine obilježava značajan jubilej - 70 godina postojanja i uspješnoga rada. Cijelu jubilarnu godinu obilježit će brojnim novitetima u poslovanju, sve kako bi obradovao one od kojih i žive - putnike.

Od male riječke tvrtke s 15 rabljenih vozila, 15 vozača i 11 konduktera, 70 godina kasnije Autotrans grupa ima 480 autobusa, tisuću radnika, 20 kolodvora i čak 80 prodajnih mjesta. Do danas su prevezli više od 376 milijuna putnika i prešli više od milijardu kilometara... Podaci vrijedni respekta, sve pod geslom "Brzo, udobo i sigurno".

Stoga i ne čudi što će poznati autobuser činiti sve da putnicima putovanja budu još udobnija i ugodnija. Jedan od tih koraka već se realizira - do kraja veljače, ako se registrirate na My Autotrans računu, čekaju vas pokloni dobrodošlice, do karata ćete jednostavnije, vaši podaci bit će arhivirani, sve pojednostavljeno, upravljat ćete svojim rezervacijama. 

U grupi su, uz AutotransAutoprometno poduzeće iz Požege, Autoprijevoz iz Otočca, Autopromet iz Slunja, Velebit tours iz Gospića, Dalmacija bus - sve to u Lijepoj Našoj i još Pan Alpen Adria u Njemačkoj. Onda i nema čuđenja u spoznaji da međunarodna asocijacija, u kojoj je i naš prijevoznik, godišnje preveze 10 milijuna putnika, u više od 700 destinacija u 32 zemlje.

Lanjska nagrada koju su Autotransu dodijelili kupci - Best buy award, a govori o omjeru cijene i kvalitete, najljepše je priznanje dobiveno ususret obljetnici, a priča ide dalje s novim iznenađenjima - jedno od njih je početkom lanjskoga prosinca uvedena svakodnevna noćna linija iz Zagreba prema Rijeci u 1 sat i 15 minuta. Putovati, uživati i s putnicima proslaviti prvih sedamdeset!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.