Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotrolej: Autobus se nije zapalio, blokirale su mu kočnice

11.01.2017.

13:13

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na putu prema punionici stlačenoga prirodnog plina, kasno sinoć na Mlaci, na "Autotrolejevu" autobusu blokirale su kočnice i pojavio se dim. Neki su riječki internetski portali, uz fotografiju spomenutoga događaja, netočno objavili informaciju da se autobus pogonjen prirodnim plinom - zapalio.

Vozač gradskoga autobusa garažnoga broja 806 primijetio je dim i zaustavio vozilo na raskrižju na Mlaci, neposredno prije skretanja iz Krešimirove u Ulicu Milutina Barača. Kako bi spriječio eventualno izbijanje požara, na kočnice i kotače ispraznio je sadržaj aparata za gašenje, stoji u priopćenju Autotroleja.

Autobus nije gorio, nije bilo plamena, već samo dima, poručuju iz gradskoga komunalnog društva. Autobus je vozio prema punionici, u njemu nije bilo putnika i nitko nije ozlijeđen. Uzroci kvara se utvrđuju.

Na ovaj način Autotrolej, navodi se u priopćenju, demantira neistinite tvrdnje objavljene na pojedinim internetskim portalima. Zabunu je potaknula fotografija objavljena u Facebook grupi Riječka enciklopedija - Fluminensia.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.