Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotrolej izdao upute za korištenje javnog gradskog prijevoza

27.04.2020.

14:46

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

KD Autotrolej pripremilo je, u suradnji i u skladu sa preporukom HZJZ-a PGŽ-a, uputu za korištenja javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije koronavirusa, te molimo sve korisnike da se iste pridržavaju štiteći u prvom redu sebe, te sve ostale korisnike i same radnike KD Autotrolej.

Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera. Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita sa maramom ili šalom. Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

- minibus vozilo 15 putnika
- standardni autobus 30 putnika
- zglobni autobus 50 putnika

Molimo korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu. Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata, s tim da se do konca ovog tjedna očekuje montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata.

Molimo sve korisnike javnog gradskog prijevoza da karte za prijevoz kupuju unaprijed na prodajnim mjestima KD Autotrolej, te na kioscima Tiska i iNovina. Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze.

Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika, ističu iz Autotroleja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.