Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotrolej nabavlja deset novih autobusa na prirodni plin

17.10.2016.

15:50

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulicama Rijeke od travnja 2017. godine prometovat će 10 novih autobusa, što znači da ćemo se, što se javnoga gradskog prijevoza tiče, voziti još kvalitetnije. Potpisan je ugovor o kupnji novih vozila na stlačeni prirodni plin, čime se ostvaruju obveze energetski održivoga razvitka grada.

Potpise na ugovore stavili su vodeći ljudi Grada Rijeke te direktori Autotroleja i dobavljača novih autobusa - Auto Hrvatske. Život i putovanja bit će nam čišći i udobniji jer, kaže direktor Autotroleja Marin Rajčić, emisija štetnih plinova bitno će se smanjiti.

Kupnjom novih autobusa na plin Rijeka ispunjava obveze iz Akcijskoga plana energetski održivoga razvitka grada. "Trenutno imamo 175 vozila, od toga u ovom trenutku 30 na stlačeni prirodni plin. Od tih 30 vozila imamo 16 solo autobusa, četiri zglobna autobusa i 10 minibusa", kaže Rajčić.

Danas potpisanim ugovorom vozni park Autotroleja bit će bogatiji za četiri solo autobusa s kapacitetom 76 putnika, četiri zglobna (147 putnika) i dva midi-busa (56 putnika). Među njima je i MAN-ov autobus 2015. godine, a ulaganje je vrijedno skoro 25,5 milijuna kuna. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.