Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotrolej: veće cijene karata za pojedinačne vožnje

29.03.2023.

16:13

Autor: Radio Rijeka

Autotrolej

Autotrolej

Foto: Jelena Tomac/V.K./Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Zbog povećanja troškova poslovanja Autotroleja, proizašlih iz povećanja cijena goriva i ostalih energenata te većih izdvajanja za plaće zaposlenih, od 1. travnja bit će povećane cijene karata za jednu vožnju koje se prodaju kod vozača, a od 1. svibnja cijene karata za dvije vožnje, tzv. cvikalica, stoji u priopćenju Autotroleja od srijede.

Cijene drugih kategorija karata za vožnju javnim gradskim prijevozom ostaju iste, znači tzv. pokazne karte (mjesečne i godišnje) te cijene dnevnih i tjednih karata neće se povećati.


Nove cijene bit će "okrugle", a upravo ove kategorije karata odabrane su s ciljem manjeg pritiska na vozače autobusa smanjenjem broja karata prodanih u vozilu te kako se ne bi opteretili putnici kojima je u najvećoj mjeri potreban javni linijski prijevoz, odnosno oni koji koriste pokazne karte, tumače iz Autotroleja.


Više će poskupjeti karte koje se kupuju u vozilu od pojedinačnih karata koje se kupuju izvan vozila: cijene karata koje se prodaju kod vozača zaokružuju se na cijeli euro, odnosno 50 centi i od 1. travnja koštat će 2 eura za jednu zonu; 2,50 eura za dvije zone; 3 eura za tri zone i 3,50 eura za četiri zone. 


Cijene pojedinačnih karata za dva poništavanja koje se kupuju izvan vozila vrijedit će od 1. svibnja i bit će: 2,80 eura za jednu zonu; 3,70 eura za dvije zone; 4,60 eura za tri zone i 5,20 eura za četiri zone. Cvikalice za dvije vožnje kupljene po staroj cijeni korisnici će moći koristiti još cijeli svibanj, a u lipnju će Autotrolej otkupljivati te karte uz povrat novca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.