Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotrolejeve pokazne karte mogu se kupiti na 101 kiosku u Rijeci i okolici

20.01.2017.

16:37

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pokazne karte za vožnju autobusima Autotroleja korisnici odsada mogu kupovati na 101 novom prodajnom mjestu. To su kiosci Tiska i INovina u Rijeci i okolici, a redoviti upis mjesečnih prava na vožnju uveden je nakon uspješnoga testiranja sustava.

Svi korisnici pokaznih karata KD-a Autotrolej za veljaču svoje mjesečno pravo moći će kupiti i upisati na čak 101 novom prodajnom mjestu. Riječ je o 43 kioska Tiska i 58 kioska INovina na kojima, nakon provedenoga testiranja, počinje prodaja mjesečnih prava za vožnju Autotrolejovim autobusima. To su kiosci ne samo u Rijeci, nego i u drugim gradovima i općinama kojima prolaze Autotrolejeve linije.

Na kioscima će svoja prava na vožnju moći kupovati i upisivati građani koji već imaju neku gradsku karticu (RCC prepaid i companion, Torpedo). Postupak je jednostavan i kratko traje jer su kiosci opremljeni čitačima kartica. Korisnik, naravno, dobiva potvrdu o kupnji i račun. Novost se odnosi na sve koji koriste mjesečno pravo: radnike, školarce, studente i umirovljenike. Godišnja prava i dalje se kupuju i upisuju samo na prodajnim mjestima Autotroleja.

Popis kioska na kojima se može kupiti pokaznu kartu objavljen je na internetskoj stranici Autotroleja. Prodaja prava za veljaču počinje u subotu 21. siječnja. Korisnike mole za razumijevanje u slučaju poteškoća pri kupovini pokaznih karata na kioscima, s obzirom na zahtjevan sustav i velik broj prodajnih mjesta. S eventualnim pitanjima građani se mogu javiti na 061/151-151 ili elektroničkom poštom na autotrolej@autotrolej.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.