Hrvatski radio

Radio Rijeka

Autotrolejom, a ne automobilom!

21.01.2020.

11:36

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić (HRT / Radio Rijeka)

Foto: Vladimir Jurić (HRT / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Građanska inicijativa "Protiv skupog Energa" danas je na riječkom Korzu izvjestila medije o rezultatima reakcije građana na akciju sakupljanja potpisa za peticiju "Autotrolejom, a ne automobilom", te je najavila daljne akcije. Članovi inicijative zadovoljni su brojem prikupljenih potpisa.

Kako veliki broj građana nije mogao doći jer je bila subota, inicijativa će sa sakupljanjem potpisa nastaviti ovaj petak i subotu, te iduću subotu, a potom će potpise dostaviti Albertu Kontušu direktoru Autotroleja, a kopije županu Zlatku Komadini, jer problem smanjivanja gradskih i prigradskih linija nije problem grada Rijeke, već i Primorsko-goranske županije, naglasio je Josip Kukuljan - voditelj građanske inicijative.

Kukuljan naglašava da građani zbog smanjivanja linija koriste svoje automobile, pa se zagađenje zraka u centru Rijeke povećava. Drugi problem kojeg je naglasio jest taj da će tijekom EPK biti povećan broj gostiju koji neće imati gdje parkirati, jer će parkirna mjesta biti zauzeta od strane stanovnika grada i prigrada koji će umjesto autobusima Autotroleja u grad dolaziti svojim automobilima. Povijest se ponavlja. Tako je i početkom prošle godine Autotrolej  isto ukinuo polaske, te smanjio linije, rečeno je na konferenciji za novinare.

Posebno su ogorčeni stanovnici prigrada, jer su zadnje linije za Grobnik stavljene na 22 i 30 sati, pa mnogi sa predsjedanjem ne stižu na autobus za kući. Posebno su pogođena djeca, koja sada moraju čekati autobus, kako bi se prebacila iz škole na izvan školske aktivnosti, pa im ostaje manje vremena za učenje.

Poslušajte što je na održanoj konferenciji za novinare izjavio voditelj građanske inicijative, Josip Kukuljan:

Protiv skupog energa: Josip Kukuljan, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.