Hrvatski radio

Radio Rijeka

Babić: Premijer treba primiti goranske čelnike, i PGŽ se mora više truditi

22.04.2016.

12:49

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zelena stranka iz Rijeke poručuje da se u Hrvatskoj, nakon završenih stranačkih izbora, konačno pokušava formirati politički centar te da oni žele biti u njemu. Na konferenciji za novinare izrazili su zabrinutost za Gorski kotar te poručili da treba zaustaviti njegovo propadanje.

Predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić rekao je da i dalje inzistiraju na održavanju tematske sjednice Skupštine Primorsko-goranske županije o Gorskom kotaru, kao što su to tražili još prije dvije godine. "Mislim da čelnici Gorskoga kotara i gradonačelnik Delnica ne smiju ostati usamljeni u svojim zahtjevima", rekao je Babić.

"Pokazalo se da ni usvajanje Deklaracije o Gorskom kotaru nije pomoglo, na što smo već ranije upozoravali te smo jedini glasovali protiv - znajući da neće pomoći", kaže predsjednik Zelene stranke i dodaje da je nužno da premijer primi čelnike Gorskoga kotara te da s njima ozbiljno razgovara o rješavanju problema toga kraja. I Primorsko-goranska županija treba učiniti puno više nego dosad, zaključuje Aljoša Babić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.