Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bakalar i čokolada za posljednji ovogodišnji "Ri gastro"

02.12.2015.

13:31

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Želite li kušati polpetice od bakalara s primorskom broskvom ili tortu od crne čokolade s biskvitom na bazi terana, to možete na Tjednu bakalara i čokolade koji 4. prosinca počinje u Rijeci. Ove se godine svojom posebnom ponudom uključio 21 ugostitelj.

PROGRAM: 4.12. Gastro Cooking Show i degustacija, Korzo, u 10.30 sati (av prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge; 1 kupon / zalogaj = 10,00 kn); 6.12. Dječja gastro radionica s čokoladom, Bistro slastičarna Cukerin, u 11 sati (Cijena: 20 kn / broj mjesta ograničen, obavezna prijava na 098 713 554; 8.12. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati (prijave i informacije na stancija.kovacici@gmail.com ili 272 106 i 091 592 767810.12. Kockica slatke priče... Zagrizi u komadić dobre priče!, za djecu od 9 do 11 godina, Dječji odjel Stribor - GKR, u 11 sati   

U predblagdansko vrijeme u Primorju se tradicionalno priprema riba - bakalar je već dugo neizostavan dio blagdanske trpeze, a naravno i slatki zalogaji. Riječki ugostitelji najavljuju specijalitete kao što su bijela lasagna od bakalara i maslina, bakalar na bijelo ili na brudet, tartar od bakalara, domaće šurlice u umaku od bakalara i poriluka, juha od bakalara. Čokoladne čarolije pak zvuče otprilike ovako: čokolada s lavandom, ružmarinom, maslinovim uljem, rogačem, torta od tamne čokolade bez brašna, torta od crne čokolade s biskvitom na bazi terana, panna cotta s čokoladom, primorska čokoladna torta.

Predstavljena je nova mrežna stranica manifestacije Ri gastro na adresi rigastro.visitRijeka.hr, na kojoj možete pronaći program i ponudu ugostitelja. Manifestacija počinje u petak u 10:30 humanitarnim Gastro Cooking Showom na Korzu. Sav prihod od prodaje zalogaja namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice. O riječkoj gastro manifestaciji s Ines-Boban Štiglić iz TZ Rijeka razgovarao je Saša Vuksan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.