Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Bakanalije" riječkih kulturologa za početak programa uz EPK 2020.

28.09.2016.

15:48

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva aktivnost u okviru projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020. je projekt "Bakanalije - baka nije odavde" riječkih studentica kulturologije, što će se održati u subotu 1. listopada na Kontu.

Cjelodnevnom akcijom četiri studentice Odsjeka za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci Ana JavorFranka BlažićKatarina Petrović i Andrea Šikljan žele oživiti popularno riječko okupljalište - most ispred hotela Continental. Projekt su nazvale Bakanalije - baka nije odavde, a održavat će se u subotu 1. listopada.

U programu Kuhinja sudjelovat će 11 manjinskih zajednica koje će kuhati tradicionalna jela. U Chill zoni bit će studenti volonterske udruge Are You Syrious kuhat će tursku kavu, a održat će se i dječje radionice te, u večernjim satima, koncert grupe Pehlin Kings.

Na Kontu će se Bakanalijama pridružiti i slovenska umjetnica Ana Pečar sa svojom videoprojekcijom Rječine Oštrije nego ikad od 19 sati do ponoći. Bakanalije su umjetnička intervencija u javnome prostoru oko Rječine, a slična događanja u iduće četiri godine bit će na mnogim mjestima u gradu.

U slučaju kiše, sve će se događati u bivšem Bernardiju - danas Ri Hubu. Konferenciju za novinare organizatori programa Bakanalije - baka nije odavde održali su na uglu Kazališnoga parka i riječke tržnice. Poslušajte što smo odje zabilježili:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.