Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bakljada prvi put i na Molo longu u centru Rijeke

04.08.2021.

22:38

Autor: Neva Funčić

Foto: Tin Vičić

Foto: Tin Vičić

Foto: - / -

Središnja proslava Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Rijeci je održana večer uoči blagdana. Na Kosi toranj u centru grada obješena je hrvatska zastava duga 10 metara, program je održan na Mostu hrvatskih branitelja, a na Molo longu svijetlila je prva bakljada.

Ispred Vele crikve, riječke Assunte, predstavljene su replike riječkih tradicijskih nošnji iz 19. stoljeća, a s Kosog tornja zalepršala je deset metara duga hrvatska zastava. 

Na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata položeni su vijenci i pročitana imena svih 222 poginula hrvatska branitelja s područja Primorsko-goranske županije. 

Velika bakljada prvi put je osvijetlila Molo longo, a nad Gatom Karoline Riječke na kojem je održan kulturno-zabavni program zasjao je i vatromet. 

Baklje su, tradicionalno, osvijetlile i Krčki most.

Organizatori programa u Rijeci bili su Klub navijača Armada i Udruga Primorski Hrvat, a na Krčkom mostu udruge navijača Rijeke, Plavo-bijeli otok i Vavik vjerna Kirija.

Pogledajte kako je bilo u Rijeci:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.