Hrvatski radio

Radio Rijeka

Barišić: Sveučilište u Rijeci odličan je primjer za policentrični razvoj

19.04.2017.

16:53

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedma sjednica hrvatskoga Rektorskog zbora održava se u rektoratu Sveučilišta u Rijeci. Sudjeluje i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, koji za riječko sveučilište kaže da se razvija u pravome smjeru i može biti primjer drugima.

Izlaganje ministra Pave Barišića, kako se moglo vidjeti, vezano je za ulaganja u znanost i studentski standard. Riječko sveučilište odabrano je za domaćina kako bi se obilježio kraj drugoga mandata rektora Pere Lučina, istaknuo je ministar Barišić. Sjednica Rektorskoga zbora bila je, uobičajeno, zatvorena za javnost.

Upitan za komentar o dosadašnjem razvoju i budućnost Sveučilišta u Rijeci, ministar je rekao da ono pokazuje najintenzivniji razvoj u posljednje vrijeme, posebno u biomedicinskim i biotehničkim znanostima. "Određenim projektima i stručnjacima pokazuje zavidne rezultate. Mislim da je to primjer kako se može razvijati u RH: policentričan sustav, u kojem imamo nekoliko jakih sveučilišta, koje se, svako u svojem području, razvija vrlo dobro", zaključuje ministar Pavo Barišić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.