Hrvatski radio

Radio Rijeka

Baška slavi Ivanje uz tri posto više turista i radove na dogradnji luke

24.06.2022.

11:29

Autor: Neva Funčić

Dogradnje u luci promijenit će pogled na Bašku

Dogradnje u luci promijenit će pogled na Bašku

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Blagdan Ivanje je dan Općine Baška. Na Staroj rivi je za večer najavljena zabava uz glazbu i vatromet, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća sudjelovat će i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je obišao radove na dogradnji riva.

U Baški je ovog lipnja zabilježeno tri posto više noćenja nego rekordne 2019., a po završetku dogradnje luke za dvije godine očekuje se brojniji posjet nautičkih gostiju, rekao je načelnik općine Toni Juranić. 


Na nautičkim kartama se Baška često zaobilazila upravo zato što nije bilo dovoljno mjesta za prihvat sve većih brodica i jahti, kaže Juranić koji očekuje da će u ljeto 2024. svi imati mjesto za vez, i domicilno stanovništvo i sezonski nautičari. Kako će to promijeniti pogled na Bašku provjerite OVDJE.


U tijeku su radovi prve i druge faze dogradnje luke, vrijedni 40 milijuna kuna. Financiraju se iz EU fondova iz programa Konkurentnost i kohezija, a do kraja godine bi trebalo biti završeno produljenje Vele rive za 70 metara i dogradnja Male rive za još sto metara. Po završetku te faze bit će uređeno 330 novih vezova za plovila, najavljuje Juranić. 


U idućoj godini slijedi treća i četvrta faza projekta kojim Baška otvara mogućnost da se pridruži nautičkim destinacijama Zlatnog otoka Krka i doda još jednu kockicu turističkom mozaiku, rekao je Juranić koji 2024. očekuje znatno produljenje turističke sezone.


Za mlado domicilno stanovništvo je važan i projekt gradnje POS-ovih stanova, rekao je Juranić, koji se nada i novim poslovima. Poslušajte razgovor:

Toni Juranić: I Baška stiže na kartu nautičkih destinacija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.