Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bazeni Kantrida potpuno otplaćeni, dnevno ih koristi 800 - 900 ljudi

18.07.2016.

13:28

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bazeni Kantrida od danas su bez ikakvih novčanih opterećenja u vlasništvu Grada Rijeke jer je isplaćena zadnja rata gradskih obveznica vrijednih 180 milijuna kuna koje su izdane prije deset godina. Kupili su ih brojni građani.

Danas je isplaćena zadnja rata gradskih obveznica kojima je izgrađen kompleks Bazena Kantrida. Grad Rijeka isplatom je izvršio svoju obvezu prema svim ulagačima i građanima koji su kupili gradske obveznice, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel. Zahvalio je svima koji su ih kupili. 

Ovaj bazen postao je objekt koji obilježava naš grad. Dnevno ga koristi 800 - 900 ljudi, od neplivača do onih u zlatnim godinama, rekao je poznati vaterpolist olimpijac Zoran Roje. Dodaje da je izgradnja bazena pun pogodak i velik potencijal za razvoj vrhunskoga sporta.

Bazeni Kantrida, otvoreni prije osam godina, sastoje se od pet plivališta. Koristi ih 18 klubova, a do danas broje dva milijuna posjeta građana. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.