Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bela nedeja - najveća i najspektakularnija fešta mladog vina

07.10.2018.

14:01

Autor: Radio Rijeka

Foto: Vjeko Alilović

Foto: Vjeko Alilović

Foto: - / -

Nedjelja je udarni i programom najbogatiji dan Bele nedeje, tradicionalne manifestacije koja u Kastav privlači desetke tisuća posjetitelja i turista. Program je započeo promenadnim nastupom Glazbenog društva "Spinčići" Kastav,

Nastavilo se tradicionalnim događanjem "Pozdrav Beloj nedeji" u kojem su sudjelovali brojni izvođači koji baštine domaći glazbeni, kulturni i čakavski izričaj.

Na Crekvini se odžao i dječji program "Mića Bela nedeja" koji je najmlađima nudio radionice i zabavne igre. Posjetitelji mogu tijekom cijelog dana uživati u bogatoj ugostiteljskoj, gastro i eno ponudi, a od ove godine Trg Lokvina je upravo gastro i eno središte na koje se nadogradila ponuda cijelim gradom.

Naravno, svih čeka i izvrsna ponuda autohtonih proizvoda, ponuda OPG-ova i sajam robe široke potrošnje, dok je za najmlađe na nekoliko mjesta organizirana zabava u zabavnim centrima.

U 15 sati na pozornicu Fortica dolazi "Škola armunike Nika Polesa", a na pozornicu Crekvina KUD "Zvir" Jelenje. Dva sata kasnije, obje će pozornice biti ispunjene, na Forticu stižu gosti iz Slovenije, popularni Trio Snežnik, dok će se na Crekvini plesati i učiti plesati potresujku uz instruktore koji organiziraju malu školu plesanja ovog popularnog plesa.

Ulicama grada šetat će se atraktivne Veletica i Živa fontana, svirat će PachaMama Street Conncetion i Techno Vikings, a tijekom dana za posjetitelje će biti otvorena vrata Speleogalerije, Izložbe vina i "Makina za mlet grozje", Muzejske zbirke Kastavštine, ateljea Lokvina i Pavić, te Galerije Svete Trojice. 

Večernji show program potrajat će do 2 sata iza ponoći, a rezerviran je za nastupe grupa For2nal  i Night Express na Crekvini te Grupe Point i Xfinity Band-a na Fortici. 

Unatoč jutrošnje kiše, mnogi su već od rana jutra pohodili Kastav. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.