Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bela nedeja otvorila svoja vrata!

01.10.2022.

12:09

Autor: Marta Ožanić / Vladimir Jurić

Bela nedeja

Bela nedeja

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Bela nedeja 2022. jučer je u 14:00 sati službeno otvorila svoja vrata zdravicom u Bačvariji ispred Kuće belice, a danas je središnji događaj manifestacije ju je posjetio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovć koji je ujedno i njen pokrovitelj. 

Bela nedeja je ove godine uvrštena u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice, a pokrovitelj manifestacije je sam predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji i je i ove godine došao na Pozdrav Beloj nedeji, u Aleji velikana, danas točno u podne.


U sklopu programa Bele nedeje točit će se mlada belica nakon rekordne berbe na Kastavštini, a svoja vina predstavit će dvadesetak vinara okupljenih u "Vina Kvarnera" te vina desetak poznatih hrvatskih vinara.


Gastronomsku ponudu Bele nedeje ove godine osvježit će, u skladu s gastro trendovima, Pirun – kastavski gastro kantun. Sudionici tog dijela programa su Capra Istrian Street Food i Picnic Mingle & Fun uz nastup DJ-a tijekom sva tri dana. 


Iako je Bela nedeja posvećena mladom vinu, u ponudi neće nedostajati ni izvrsne craft pive riječke pivovare Kings Brew. Tih dana posebnu gastro ponudu pripremaju i svi ugostitelji stoga je Kastav nezaobilazna destinacija ovog vikenda.


Bela nedeja nudi sadržaje i za najmlađe: lunapark na nekoliko lokacija i Dječji kutak s predstavama i radionicama na Trgu Istarske vile.


ogram održava se na dvije pozornice, a u njemu sudjeluje tridesetak izvođača među kojima su Koktelsi, D Beni Band, Mauro Staraj&La Banda, Infinity, Supercover, Grooversi i mnogi drugi.


U programu Radio Rijeke ugostili smo predsjednika Udruge Belica Miljenka Host i kastavskog gradonačelnika Mateja Mostarca:

Miljenko Host i Matej Mostarac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.