Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bela nedeja - uz bogat program nazdravlja se mladom vinu "belici"

06.10.2019.

15:31

Autor: Josip Krmpotić / Vladimir Jurić

Predsjednica nazdrvlja s gradonačelnikom Grada Kastva (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Predsjednica nazdrvlja s gradonačelnikom Grada Kastva (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Drugi je dan trodnevne pučke fešte - Bele nedeje. Predivno vrijeme na kastavski brijeg privuklo je više od trideset tisuća posjetitelja. U tijeku je i tradicionalni sajam ili po domaću samanj, gdje se može kupiti sve osim lokomotive.

U centru pažnje je Belica, koja i poziva sve ljubitelje kapljice da je probaju. Uz vino dobro ide i hrana, a tradicionalno za jela s ražnja brine Ivan Žganjer.

Da se ne bi jeli specijaliteti ovog područja pobrinuli su se i gosti iz Velike, koji kuhaju čobanac. Bela nedeja završava sutra, kada muški dio populacije slavi svoj dan Beli Pundejak.

Osim tradicionalne izložbe vina tu su i dječji kutak te događanja na nekoliko pozornica, druženje sa speleolozima, posjete Kući Belice i još puno toga što Belu nedeju čini drugačijom od svih manifestcaija u zaleđu Rijeke. Belu nedeju u popodnevnim satima posjetila je i Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. S Bele nedeje javio se Vladimir Jurić - poslušajte:

Bela nedeja, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.