Hrvatski radio

Radio Rijeka

Belica Dejana Rubeše pobjednik susreta vinara u Kastvu

04.04.2016.

16:08

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Belica Obiteljskog poljoprivrednoga gospodarstva Dejana Rubeše pobjednik je 11. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine, održanog u nedjelju u Kastvu. Belica Dejana Rubeše osvojila je i prijelazni pehar za najbolju belicu i Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

Na 11. Ocjenjivačkom susretu vinara Kastavštine dodijeljeno je ukupno 11 zlatnih, 45 srebrnih i 15 brončanih medalja. Zlatne medalje dobili su OPG Dejan Rubeša, Arsen Jardas, Goran Cetina i Kristian Lučić za belicu, Arsen Jardas za domaće belo, Kristijan Lučić i Domagoj Herman za malvaziju, Šime Miočić za graševinu, OPG Dejan Rubeša za sivi pinot, Ivica Rubeša za merlot i Domagoj Herman za cabernet sauvignon.

Uzorke vina ocijenila je komisija kojoj je predsjedao sommelier Nenad Kukurin, a članovi komisije bili su i sommelier Klaudio Jurčić te enolozi i vinari Albert Koraca, Nikola Benvenuti, Patricia Rumac i Toni Babić. Od ukupno sedamdeset i jednog uzorka, devet ih je diskvalificirano. Osim najpoznatije kastavske vinske sorte – belice, kojih je ove godine bilo čak 13 – ljubitelji vina mogli su uživati i u raznim drugim vinima proizvedenim u kastavskim konobama.

Ocjenjivački susret vinara Kastavštine organizirali su kastavska Udruga prijatela ruž, grozja i vina "Belica" i Turistička zajednica, uz pokroviteljstvo Grada Kastva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.