Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bernardić: "Goranima treba rasteretiti plaće i financirati zimsku službu!"

21.08.2019.

14:39

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Općinsko vijeće općine Lokve danas je održalo svečanu sjednicu povodom Dana općine. Brojne goste pristigle iz Primorsko-goranske županije pozdravili su općinski načelnik Toni Štimac i predsjednik vijeća Vid Arbanas, a poseban gost bio je saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

On se tom prigodom osvrnuo na loš položaj Gorskoga kotara i naglasio da se stanovnicima Općine Lokve, ali i cijeloga Gorskog kotara, treba pomoći rasterećenjem plaća, a zimsku službu, umjesto jedinica lokalne samouprave, treba plaćati država. 

Na sjednici su uručene nagrade i zahvalnice vijeća i načelnika Općine Lokve. Godišnju nagradu dobila je Goranska kiparska radionica, osnovana 1979. godine na inicijativu prof. Nikole Lepinskog. Nagrade su dobili i Športski ribolovni klub "Lokvarka", koji slavi 60. obljetnicu postojanja, Radio Gorski kotar te Velimir Čop za dugogodišnje služenje svome mjestu.

Zahvalnicu Općinskoga vijeća dobio je Željko Čop, dok su zahvalnice općinskog načelnika uručene Mariji Otrok, Vesni Žagar, Željku Mikuličiću Munji i Josipi Petelin.

Poslušajte izjavu Davora Bernardića:

Bernardić: Predložit ćemo zakon o Gorskom kotaru, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.