Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bernardić: SDP je snaga promjene - Obersnel: zaboravili smo malog čovjeka

09.12.2017.

14:18

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konvenvija riječkog SDP-a: predsjednik stranke Davor Bernardić članove i novinare uvjerava da je rejting stranke stabilan, a čelnik riječkog SDP-a Vojko Obersnel priznaje da su u posljednje vrijeme zaboravili osnovna načela socijal-demokracije, brigu za malog čovjeka.

I dok predsjednik SDP-a Davor Bernardić svoje članove i novinare uvjerava kako je rejting stranke stabilan te da su jedini koji mogu mijenjati Hrvatsku, čelnik riječkog SDP-a Vojko Obersnel ističe da im predstoji težak zadatak jačanja stranke, priznavši kako su u posljednje vrijeme zaboravili osnovna načela socijal-demokracije, brigu za malog čovjeka. 

Svi dosadašnji predsjednici SDP-a voljeli su dolaziti u Rijeku, pa tako i aktualan Davor Bernardić koji je na konvenciji riječkog ogranka stranke izjavio kako je 2017. bila godina uspona, padova i političkih previranja, dok je građanima, kaže, konačno jasno tko u Hrvatskoj želi vlast pod svaku cijenu, a tko želi da građani bolje žive.

"Ako smo u nečemu uspjeli u zadnjih godinu dana, uspjeli smo prisiliti vladajuće da plaće u Hrvatskoj moraju rasti, da se minimalna plaća mora povećati, dok u isto vrijeme povjerenik u Agrokoru sam sebi isplaćuje plaću od 120.000 kuna i ogromne plaće svojim savjetnicima", istaknuo je Bernardić.

Dodao je, između ostalog, kako SDP u ovom trenutku ima najveći koalicijski potencijal: "Razgovaramo sa svim snagama kojima je Hrvatska na prvome mjestu, a to nisu one opcije koje su sudjelovale u političkoj korupciji: HDZ i HNS."

Predsjednik riječkog ogranka SDP-a Vojko Obersnel priznaje da u stranci imaju puno posla. Prije svega vratiti birače koji su nekad bili SDP-ovi, a sada više nisu: "SDP treba zbiti svoje redove. Očito je da smo u ovih zadnjih nekoliko godina možda pomalo zaboravili odrednice programa koji se temelje na brizi za malog čovjeka rekao bih, čovjeka koji živi od svoje plaće koju teško zarađuje".

Bernardić je obećao da će se SDP zalagati za rast plaća, za sigurnije radno mjesto, plaćen rad nedjeljom i sprečavanje odlaska mladih. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.