Hrvatski radio

Radio Rijeka

Besplatne informatičke i kreativne radionice u riječkom CTK

19.12.2015.

10:01

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar tehničke kulture Rijeka organizira radionice: Zagrebi za zabavu, Složi si komp, Eko-glagoljaši, Fotomaheri i Videomaheri što ih djeca i mladi mogu pohađati besplatno tijekom zimskih škoslkih praznika. Upisi su otvoreni.

Zagrebi za zabavu je radionica namijenjena programerima uzrasta od 2. do 8. Razreda osnovne škole. Programirat će vizualno u programu Scratch.

Gigahertz-i, gigabyte-i, jezgre, RAM, SATA, SSD, PCI-express su pojmovi od kojih imate zbrku u glavi. Na radionici Složi si komp polaznici će naučiti kako složiti računalo od početka, koje komponente su kompatibilne te kako pojačati svoje računalo izmjenom dijelova. Radionica je namijenjena učenicima od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole.

Eko-glagoljaši upoznat ćese s osnovama glagoljaškog pisma, a od otpadnog materijala izrađivat će upotrebne predmete na temu glagoljice. Radionica je namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole.

Fotomaheri će naučiti osnove fotografije, korištenje opreme za fotografiranje, izaći će i fotografirati na terenu i potom obrađivati fotografije u Photoshopu.  Radionica je namijenjena učenicima od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole.

Videomaheri naučit će kako nastaje film, od scenarija do snimanja i montaže. Radionica je namijenjena učenicima od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole.

Točne termine odvijanja radionica provjerite u nastavku, a prijavnicu pronađite ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.