Hrvatski radio

Radio Rijeka

Besplatne radionice francuskoga za predškolce u GKR-u

03.02.2016.

18:08

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki će predškolci idućeg tjedna imati priliku za nezaboravan prvi susret s francuskim, i to uz izvornoga govornika koji ne zna hrvatski, a sve kroz igru i pjesmu - najavila je u našem programu voditeljica riječke Alijanse Željka Rupčić.

U suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka, Francuska alijansa Rijeka organizira ogledne radionice francuskoga jezika za predškolce u dobi od 4 do 7 godina. Radionice pod nazivom "Francuski kutak", tijekom kojih će djeca kroz igru naučiti nekoliko riječi i fraza na francuskome jeziku, odvijat će se pod vodstvom izvorne govornice, Francuskinje Olivie Frappier, buduće profesorice francuskoga kao stranoga jezika, koja je trenutno na stažu u Francuskoj alijansi.

Radionice su besplatne, svaka traje 45 minuta, a održavat će se po sljedećem rasporedu: u ponedjeljak 8. veljače Ogranak Zamet, u utorak 9. veljače male će "Francuze" ugostiti Ogranak Drenova, dok je u četvrtak 11. veljače domaćin radionice Dječji odjel Stribor, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske. Posljednji je na redu Ogranak Turnić, u petak 12. veljače. Sve radionice počinju u 18 sati.

Broj sudionika po radionici je najviše desetero za Stribor, te po osmero za ogranke Zamet, Turnić i Drenova, a prijave su obavezne putem maila: zamet@gkri.hr, turnic@gkri.hr, drenova@gkri.hr ili stribor@gkri.hr, ili pak osobno u pojedinom ogranku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.