Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Best in Parking" za Žabicu ponudili više od 85 milijuna kuna

11.07.2022.

11:51

Autor: Josip Krmpotić

Sjedište riječkog Gradskog poglavarstva

Sjedište riječkog Gradskog poglavarstva

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Zagrebačka tvrtka jedina se javila na natječaj za prodaju prostora zapadne Žabice.

Na javnom natječaju za prodaju prostora zapadne tvrtka „Best in Parking” ponudila je 85 milijuna 157 tisuća kuna za zapadnu Žabicu. S obzirom da se jedina javila na natječaj, po svemu sudeći upravo ova tvrtka kreće ka ostvarenju nekoliko desetljeća stare želje Riječana, izgradnje novog autobusnog kolodvora.


Na novom kolodvoru trebalo bi biti 14 perona, garaža s 800 parkirnih mjesta te prodajno-komercijalni sadržaji na 8 tisuća kvadratnih metara. 


Ta je informacija, uz izvješće komisije koja je pratila tijek javnoga natječaja, prihvaćena na kolegiju gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, uz dodatak kako sve još mora prihvatiti Gradsko vijeće na sjednici koja će biti održana 21. srpnja. 


Ako sve bude po planu, Rijeka bi novi autobusni kolodvor trebala dobiti do 2026. godine, rekao je gradonačelnik i pohvalio tvrtku "BEST in Parking", koja je za zemljište na Žabici ponudila gotovo 2,5 milijuna eura više od procijenjene vrijednosti. 


Poslušajte što o svemu kaže riječki Gradonačelnik:

Gradonačelnik Marko Filipović o novom kolodvoru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.