Hrvatski radio

Radio Rijeka

Betlehemsko svjetlo stiglo u Rijeku: simbol ljubavi, nade i solidarnosti

14.12.2020.

14:45

Autor: HRT - Radio Rijeka

Betlehemsko svjetlo donijelo je izaslanstvo Saveza izviđača Rijeke (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Betlehemsko svjetlo donijelo je izaslanstvo Saveza izviđača Rijeke (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Predstavnici Saveza izviđača Grada Rijeke uručili su Betlehemsko svjetlo mira predstavnicima Primorsko-goranske županije. Ono simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima, a Savez izviđača Hrvatske od 1992. godine nastoji širiti mir i ljubav.

Betlehemsko svjetlo mira danas je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske donijelo i u Hrvatski sabor, gdje ga je primio predsjednik Sabora Goran Jandroković

"Davne 1992. godine prvi put je Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku donio tadašnji saborski zastupnik Franjo Gregurić i od 1993. naovamo Savez izviđača svake godine donosi betlehemsko svjetlo u Hrvatsku. Prvi put je 2000. godine Betlehemsko svjetlo službeno doneseno i u Sabor", rekla je tajnica Saveza izviđača Tamara Karlović, a prenosi Hina.

Kako je svjetlo mira stiglo iz Austrije u Rijeku, objašnjava Dora Šimunović, a nakon nje i župan Zlatko Komadina - poslušajte:

Dora Šimunović i Zlatko Komadina o Betlehemskom svjetlu, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.