Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bez novozaraženih u PGŽ, bolje i u crikveničkoj Thalassotherapiji

23.04.2020.

10:41

Autor: Tatjana Sandalj

Baza civilne zaštite na Kikovici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Baza civilne zaštite na Kikovici (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Ni u četvrtak nema novozaraženih osoba od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji. Rezultati testiranja pacijenata smještenih u Thalassotherapiji u Crikvenici pokazuju da od devet testiranih, njih šest ima negativan prvi nalaz.

Tijekom dana će biti obavljeno i drugo testiranje, a rezultate će epidemiolozi objaviti sutra na konferenciji za novinare u 10:30 sati.

U redovitom dnevnom izvješću Stožera civilne zaštite PGŽ je Matko Škalamera iz riječkog područnog ureda Ravnateljstva civilne zaštite zahvalio svim građanima koji slušaju upute. 

Naime, broj poziva na telefon 112 još uvijek je veći nego što je uobičajeno, ali obzirom i na sve druge dežurne telefone i objavljivane upute, ipak je lakše nego prvih dana koje smo provodili u kućama. 

U civilnoj zaštiti uvijek kažu da se sto vježbi odradi za jednu intervenciju, ali sada je riječ o neplaniranoj pa onda i o neuvježbanoj situaciji. Međutim, ljudi koji su često surađivali ranije, pa makar i tijekom vježbi, lakše podnose ovu situaciju, istaknuo je Škalamera dodavši da zaštitna oprema kontinuirano pristiže i tu su svi problemi riješeni. Poslušajte više:

Škalamera: Hvala svima koji slušaju upute!, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.