Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bez novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, još jedna osoba ozdravila

06.05.2020.

10:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Ni danas nema novooboljelih osoba u Primorsko-goranskoj županiji, a jedan pacijent je ozdravio, potvrdili su nam jutros iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Stoga je u županiji trenutno broj oboljelih 24, a ozdravljenih je 46. Nove informacije očekujemo u 10:40 sati u programu Radio Rijeke.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u koordinaciji s hrvatskim veleposlanstvom u Rimu te generalnim konzulatom u Trstu, proteklih je dana s talijanskim institucijama dogovorilo drugi organizirani povratak hrvatskih državljana. U našu su zemlju tako stigla dva autobusa i šest kombija sa 76 hrvatskih državljana te državljanima Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama "Naši snovi", koje su usred krize prouzročene pandemijom zatražile pomoć pri repatrijaciji.

U našoj je zemlji, prema posljednjim informacijama, zabilježeno 2112 slučajeva zaraze koronavirusom. Bitku s bolesti izgubilo je 83 ljudi, a ozdravilo je njih 1560. Stabilna epidemiološka situacija daje povoda optimizmu, no oprez je i dalje prioritet - poručju iz mjerodavnih službi. 

Poruka "Ostanite doma" zamijenjena je porukom "Ostanimo odgovorni".

U svijetu je dosad zaraženo više od 3 milijuna 641 tisuća ljudi, umrlo ih je više od 255 tisuća, a ozdravilo gotovo milijun 185 tisuća. Najviše potvrđenih slučajeva zaraze - milijun 194 tisuće i umrlih - 70 tisuća, i dalje je u Sjedinjenim Državama, dok je u Europi prema broju žrtava Ujedinjeno Kraljevstvo preteklo Italiju. 

Velika Britanija je prva među europskim zemljama prešla broj od 30 tisuća umrlih od koronavirusa i nakon Sjedinjenih Država najteže je stradala zemlja svijeta u sadašnjoj pandemiji. Britanske vlasti tvrde da je vrhunac epidemije prošao i pripremaju se ovih dana proglasiti prve mjere koje će omogućiti pokretanje nekih dijelova gospodarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.