Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bez obilnijih oborina; kroz Gorski kotar i dalje zimski uvjeti na cestama te poneke zabrane

28.02.2023.

10:20

Autor: Nenad Lučić

Snijeg u Gorskom kotaru

Snijeg u Gorskom kotaru

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Od jučer u Gorskom kotaru nije bilo obilnijih oborina, te se visine snijega na većini mjernih stanica i jutros kreću između 30 i 50 centimetara, no cestama toga područja još uvijek se vozi uz zimske uvjeti te zabranu kretanja za kamione s prikolicom i tegljače.

Normalizaciju prometa i dalje otežava mjestimično jak vjetar, te je zbog udara bure, brzine iznad 80 kilometara na sat, autocesta Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena samo za osobna vozila.


Djelatnici zimske službe do danas su uspjeli iznova osigurati prohodnost dijela lokalnih cesta, koje su bile zatvorene zbog snježnih zapuha.


Jutros je u Gorskom kotaru povremeno padala kiša, koja se ledila u dodiru s tlom, zbog čega je, uz obvezu korištenja zimske opreme, potreban dodatni oprez.


Bura je u smirivanju, pa bi uskoro kroz Gorski kotar mogao krenuti i promet kamiona, najavio je voditelj HAC-ove tehničke jedinice Delnice Valentin Crljenko:


Valentin Crljenko

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.