Hrvatski radio

Radio Rijeka

Biciklisti na trodnevnoj turi Gorskim kotarom

17.07.2015.

13:24

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gorskom kotaru održava se trodnevni biciklistički izlet. Sudjeluje pedesetak biciklista iz svih dijelova Hrvatske te Slovenije.

Treća je godina kako se projekt Gorski kotar bike tour, nazvan Hortus diabolicus, nameće kao kvalitetan oblik turističke promidžbe goranskih biciklističkih staza. Ovogodišnji izletnici na biciklima jutros su iz Fužina krenuli na trodnevnu vožnju. Goranske biciklističke staze pravi su izbor u dane velikih vrućina za sve koji ne vole bicikliranje po užarenom asfaltu.

Stotinu i pedeset kilometara Gorski kotar bike toura može se preporučiti malo iskusnijima u vožnji šumskim stazama jer je svaki dan oko tisuću metara uspona, kaže organizator Bojan Šenkinc. Vjeruje da zbog svježine goranskih šuma neće požaliti nitko tko je došao s gradskih ulica provesti vikend u Gorskom kotaru.

Lagana i višednevna vožnja biciklom najbolji je način za upoznavanja prirodnih i kulturno-povijesnih atrakcija Gorskog kotara, a uz to nezaobilazna je goranska gastronomska ponuda. I ove godine na trodnevnom biciklističkom izletu sudionici će zastati na više mjesta i degustirati prave goranske specijalitete.

Ovakav koncept promidžbe Gorskoga kotara kao biciklističkog odredišta daje rezultate već nakon tri godine provođenja, tvrdi Šenkinc. "Iz godine u godinu vidimo da trend bicikliranja u Gorskom kotaru raste, ali ne samo brojem dolazaka i noćenja, već i po infrastrukturi. Tako i vlasnici koji su imali mali broj bicikala za iznajmljivanje, danas ih imalju preko 150", objasnio je Bojan Šenkinc. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.